Tilbage

Livets Dans

et år med dans og fordybelse

Velkommen til et årsforløb med rituel dans og fordybelse, hvor vi mødes fire gange gennem et år. Hver årstid vil udfolde en del af myten om Innana i samspil med årstidens, arketypers og vore egne livs aktuelle temaer.

Et år med dans og fordybelse er både selvudvikling og selvafvikling.
Formen vil være en vekslen mellem indadvendt og udadvendt praksis;

I dansen kan vi genfinde og udforske naturlige, medfødte og måske glemte ressourcer og lytte ind i den visdom, der altid allerede er i os. Vi kan bruge energien i polariteterne - lære begge poler at kende, væve dem sammen og lade dem danse frit, løst og livgivende. På den måde vil vi danse med i en urgammel bevægelse, hvor dansen til alle tider og i alle kulturer har været brugt til at fejre og (gen)opdage sammenhænge mellem indre og ydre natur. I den rituelle dans vil vi med kroppen lytte ind i og spejle vores eget liv og historie i myten, arketyperne og naturens elementer, og herfra vil vi inspireres til nye bevægelser, veje og rytmer i vores liv.

Med åndedrætsøvelser vil vi nænsomt berøre forskellige sider af os selv og forbinde kvaliteter i vores system med åndedræt og opmærksomhed.

I guidede invitationer til afspænding kan stilhed og hvile give plads til fordybelse af de mere udadvendte, energiske oplevelser fra dansen og legen. Afspænding og stilhed kan skabe rum og mulighed for at finde hjem på ny. Måske muliggøre oplevelser af samhørighed og rummelighed med os selv og de andre.

Legende vil vi på tværs af former lytte efter det stille, vågne nærvær i de store, dansende bevægelser og i de sarte bevægelser i stilhedens indre. Store bevægelser, små bevægelser, i dansen og i stilheden. I det svedende, pulserende og i det blide, stille vil årsforløbet eksperimentere med og væve modsætninger sammen og opdage og uddybe nærværet, som gennemstrømmer det hele.

vi skal være mennesker i en cirkel
give myterne krop
mærke kroppens lyst og rytme
gå længslen i møde
fejre frihedens genkomst
hengive os i tillid til det skabende
danse mødet mellem natur og menneske
læne os ind i det evigt bevægende
hente kraft og støtte fra de mytiske arketyper
være tro mod naturen i og omkring os
følge kroppens og årstidens rytme

Velkommen til et årsforløb med dans, bevægelse og bevidsthed for alle, der har lyst til at udfolde og give disse elementer mere plads personligt og/eller professionelt.

TILMELDING HER >>

BRITA HAUGEN om RITUEL DANS

"Den rituelle dans er mytens handling. Ikke koreograferet dans, men den urgamle dans, vi finder hos alle folkeslag. Dans, som vi kender den i dag, som f.eks. den afrikanske, den cubanske, inuitternes dans, har rødder i den rituelle dans. Også i Norden har vi danset rituel dans, den ældste idræt, vi kender til. Endog i kirken har man danset.

Dansen skabes, mens vi danser. Det er en skabelsesproces, hvor alle deltagere er med på lige fod. Den gamle arketypiske visdom, som den kommer til udtryk i det mytiske, i historien, som den er fortalt, får krop og stemme, samtidig som danserne øser af egne erfaringer ud fra det liv, de har levet.

Rytmen, der fastholdes af levende trommer, og den rituelle form skaber dansens rum.

En forbavsende praksis mht. at få levende kontakt til sine rødder både personligt og i den større, fælles sammenhæng. En forbavsende praksis mht. at få kontakt til den skabende impuls.

Den rituelle dans giver historierne, myten krop og stemme.

Vi oplever i fællesskab den gamle glemte praksis, dansens urform, dansen som sprog og udtryk. En anderledes erfaringsmåde, en kilde til visdom, livsglæde og vitalitet."

Brita Haugen

Tilmeld dig her

Praktisk

DATOER
Vi mødes fire dage fire gange på et år i de skønne, nyetablerede kursusfaciliteter Sans og Samling Retreat på Ejstrupholm flyveplads, Ikastvej 7, Ejstrupholm.

EFTERÅR 20.- 23. oktober 2022 • VINTER 12.-15. januar 2023 FORÅR 16.- 19. marts 2023 SOMMER august 2023

 

Vi begynder torsdag klokken 16.00 og slutter søndag klokken 13.00.

 

UNDERVISNING • DAGENES RYTME (kan variere)
Torsdag: 16.00 - 19.00
Fredag: 9.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00
Lørdag: 9.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00
Søndag: 9.00 - 13.00

Derudover begynder og ender vi dagene med at sidde stille sammen i klokken 7.00 og klokken 20.30.

 

PRIS
Undervisningen koster kr. 3400 pr. gang, i alt for hele forløbet kr. 12.400.
Betalingen deles op i to rater af kr. 6.200 + evt. forplejning. Din plads er sikret, når du har betalt et depositum på kr.1200 (ikke refunderbart).
Cirka to måneder før efterårs- og forårs vil du pr. email modtage et link til betaling af hhv. 1. og 2. rate.  

Afmelding: Ved afmelding senere end tre uger før mødegangen, refunderes raten ikke.

 

FORPLEJNING
Der vil være primært vegansk mad og snacks (du står selv for din morgenmad).
Vegansk/Vegetarisk frokost, aftensmad, snacks, te og kaffe, kr. 800 pr. gang.

 

LOGI
Der vil være mulighed for at overnatter i sovesal på Sans og Samling Retreat, (gratis) når vi mødes til oktober. og ellers er der mulighed for overnatning i Nørre snede. (ca 250 pr nat) (brug dette link: https://vaekstcenteret.dk/logi/)  - Hvis vi er helt vildt heldige vil værelserne på sans og samling være klar til oktober.. ellers er de klar til januar. 

 

TILMELDING

Hvis du har lyst at være med på dette forløb, så send mig en email med lidt om dig selv, og hvorfor du har lyst til at være med.

mail@maria-rose.dk

UNDERVISER

Maria Rose Dybvad • uddannet psykomotorisk terapeut og yogalærer

Hun underviser grupper i dans, bevægelse, kropsbevidsthed og yoga med baggrund i afspændingspædagogikken, uddannelse i rituel dans og med baggrund i Vækstcenterpædagogikken. Maria har været i mesterlære i rituel dans og myteforståelse hos Brita Haugen og været medunderviser på uddannelsen i rituel dans. Maria bor på Vækstcenteret og deltager i meditativ træning og længerevarende retreats superviseret af Jes Bertelsen.

Lena Gregersen er gæsteunderviser og vil ind imellem være med os som trommeslager og også bidrage med bl.a trin inspireret af afrocubanske-og brasilianske danse. Lena underviser til daglig i faget Sang, dans og Spil på Det jyske Musikkonservatorium. Har været på adskillige studieture til Brasilien, Cuba og flere lande i Afrika, hvor det rituelle ofte er en væsentlig del af musikken, dansen og samværet. Er desuden uddannet ID Lifecoach og er kommet på Vækstcenteret gennem 30 år, primært hos Neel Fasting og Helen Gamborg samt Jes Bertelsen

Se på PDF
mail@maria-rose.dk
Maria Rose
Kirkeskovvej 16
8766 Nørresnede 
CVR 37034290
Handelsbetingelser
mail@maria-rose.dk
Rose Skin 
Kirkeskovvej 16
8766 Nørresnede 
CVR 37034290
chevron-upchevron-downarrow-leftmenu-circlecross-circle